Буря с проливен дъжд удари Истанбул и предизвика тежки наводнения, съобщи АФП. Човек е

...
Буря с проливен дъжд удари Истанбул и предизвика тежки наводнения, съобщи АФП. Човек е
Коментари Харесай

Потоп в Истанбул, има загинал

Буря с пороен дъжд удари Истанбул и провокира тежки наводнения, съобщи АФП. Човек е открит мъртъв в потопен във вода подлез от избавителни екипи, съобщи турската НТВ.

Под вода е и историческият закрит пазар „ Капалъ чарши “, а траялият съвсем два часа пороен дъжд провокира същински транспортен безпорядък. Кола падна в голяма яма, отворила се ненадейно посред улица в един от кварталите от изобилното количество дъжд. Екипи на пожарната обикалят града и оказват помощ на шофьории техните спътници, озовали се във воден капан. 

За кратко даже бяха спрени фериботните връзки сред азиатската и европейската част на града. От кметската администрация издадоха предизвестие към жителите да бъдат деликатни поради неприятното време.

Наводнени са доста жилища, офиси и магазини, а в квартал Юскюдар в азиатската част на Истанбул пороят, оценен като най-силният за сезона е заличил границата сред море и суша. Кадри от бедствието, споделени от очевидци в Туитър демонстрират улици, които са се трансформирали в буйни потоци, както и притежатели на магазини в Капалъ чарши до кръста във вода да събират стоката си, плуваща във вода.

https://twitter.com/i/status/1162735887412682752
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР